This article concerns a building project by BNIM Architect in Missouri, a new national prototype “that highlights the successful marriage of sustainable construction methods with the General Service Administration’s Workplace 2020 program, which includes a set of criteria for creating efficient and collaborative government workspaces.”

The key to transforming a 1940s military aircraft engine factory into an inviting and productive workspace lay in a series of design considerations, including:

  • A glass-topped atrium that let in natural light;
  • Oculus-like skylights punched into the ceiling allow natural light to pour in over the workstations;
  • A massive light sculpture; and
  • An environmentally-friendly terrazzo floor.

The article includes a list of materials and suppliers.

Source: Jean Nayar, Contract (San Francisco; Apr, 2007)

Post Your Comment